Η Ελένη Εμμανουηλίδου σπούδασε Καθηγήτρια Χορού σε Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι όπου μετεκπαιδεύτηκε στο μπαλέτο και στο σύγχρονο χορό.Είναι μέλος της Royal Academy of Dance της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου καθώς και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Unesco International Dance Council με έδρα το Παρίσι όπου εντάχθηκε στον παγκόσμιο κατάλογο χορού Who is Who in Dance.
Έχει επιλεγεί να διδάξει χορό στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κρήτης. Έχει προετοιμάσει μαθήτριές της για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για το επαγγελματικό Τμήμα Καθηγητών Χορού και Χορευτών με επιτυχία. Στο Παρίσι χόρεψε με επαγγελματικές ομάδες χορού ,συμμετείχε σε video clip Γάλλων τραγουδιστών και φωτογραφήσεις χορού. Συμμετείχε ως χορεύτρια στη Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Elisabeth Platel διευθύντρια του σχολείου χορού της Οπερας του Παρισιού, Risa Steinberg Master Teacher of Jose Limon Technique από την Νέα Υόρκη,Alexandra Damiani καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Cedar Lake από τη Νέα Υόρκη, Chet Walker Jazz Program Director της σχολής Jacob‘s Pillow από τη Μασαχουσέτη,Charlotta Ofverhlom καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Jus de la vie από τη Σουηδία. Με τη δική της επαγγελματική ομάδα χορού έχει παρουσιάσει δικές τις χορογραφίες στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ,στο θέατρο Ροές και στο θέατρο Altera Pars στην Αθήνα.Παράλληλα με το χορό σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα και φοίτησε στο τμήμα γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Paris 4 της Σορβόννης.