Η Σχολή Μπαλέτου-Χορού Ελένη Εμμανουηλίδου είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που υπαγορεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη σωστή και ασφαλή διδασκαλία του χορού. Eχοντας συνειδητοποιήσει την παιδαγωγική αξία του χορού, εφαρµόζουµε προγράµµατα και τεχνικές που γυµνάζουν το σώµα και καλλιεργούν το πνεύµα.Η Σχολή μας επιλέχθηκε και έγινε μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Unesco με έδρα το Παρίσι, την επίσημη ανώτατη οργάνωση για τον χορό στον κόσμο.
Οι μαθήτριές μας έχουν χορέψει στις ετήσιες παραστάσεις της σχολής στο Θέατρον Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στο θέατρο Κωνσταντάρας στο Αιγάλεω ,στο θέατρο Broadway στην Αθήνα και στο θέατρο Ακροπόλ στην Αθήνα έχουν βραβευτεί από τον Δήμαρχο της Νίκαιας κύριο Ιωακειμίδη με τα διπλώματα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Unesco, έχουν επιλεγεί να χορέψουν στις παραστάσεις μπαλέτου του θιάσου Russian Ballet Theater μαζί με τους Ρώσους επαγγελματίες χορευτές στο Κατράκειο θέατρο και στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, έχουν χορέψει στο παιδικό θεατρικό έργο Αλεπού-Αισώπου με τους επαγγελματίες ηθοποιούς στο θέατρο Ακροπόλ, έχουν επιλεγεί στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κερατσινίου και στην Εθνική Λυρική σκηνή, έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού κερδίζοντας Χρυσό Μετάλλιο.
Στις Σχολές μας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα εφαρμόζονται σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές και την ύλη διδασκαλίας που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού λαμβάνοντας υπόψη μας την ηλικία του μαθητή, τη γνώση του πάνω στο αντικείμενο και την ιδιαίτερη παιδαγωγική προσέγγιση που χρειάζεται για να μάθει. Η Σχολή απευθύνεται σε όλους αυτούς που επιθυμούν να μυηθούν και να εξελιχθούν στην τέχνη του χορού και την κινησιολογική έκφραση, παιδιά και μεγάλους. Προάγει όχι μόνο τη γνώση και την καλλιτεχνία αλλά και την ευγενή άμιλλα, την κοινωνικοποίηση, το πνεύμα της καλής συνεργασίας και την συναισθηματική ανάπτυξη.
Στη Σχολή λειτουργούν τμήματα που καλύπτουν όλες τις ηλικίες, όλες τις βαθμίδες, όλους τους προσανατολισμούς, με την ποικιλία των προσφερόμενων μαθημάτων και το πυκνό πρόγραμμα.
Η συμβολή του χορού είναι σημαντική τόσο στη σωματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών όσο και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Βελτιώνεται η στάση του σώματος τους και η αίσθηση του ρυθμού. Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν την σωματική άσκηση κάτι το οποίο τους ακολουθεί σε όλη τους ζωή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία τους. Μέσα από τη συμμετοχή σε παραστάσεις που διοργανώνουμε διδάσκουμε στα παιδιά την οργάνωση τη συγκέντρωση την υπευθυνότητα και τη συνεργασία. Ενισχύεται η κοινωνικότητα τους και αυξάνεται η αυτοπεποίθησή τους.Οραμά μας να αποτελεί το περιβάλλον που θα προσφέρει άριστη σωματική και ψυχική ανάταση, καλλιτεχνική αφύπνιση και αγάπη για το χορό.
Αποστολή να εμπνεύσουμε και να εκπαιδεύσουμε μαθητές με υψηλή και άρτια τεχνική στο κλασικό και μοντέρνο χορό μέσω μιας δημιουργικής εκπαίδευσης .Προωθούμε την προσωπική και καλλιτεχνική ανάπτυξη του κάθε μαθητή αναπτύσσοντας έτσι το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.